Bruna blog

  • Home
  • Series
  • Interviews
  • Thriller
  • Non-fictie
  • Literatuur
  • Kookboeken
  • Kinderboeken
Je bent hier: Home / Interviews / Jamie Oliver terug bij liefde Italië

Jamie Oliver terug bij liefde Italië

Afgelopen twee jaar reist Jamie Oliver met zijn beste vriend Gennaro op en af naar zijn culinaire roots in Italië. Van het noorden naar het zuiden, van oost- naar westkust, en van zwoele zomerse eilandtemperaturen naar barkoude sneeuwtoppen. Op de meest bijzondere plekjes ontmoeten ze geweldige nonna’s en mama’s: dé masterbreinen achter de authentieke Italiaanse keuken. In Jamie’s laatste kookboek Jamie kookt Italië zet hij deze fascinerende vrouwen in het zonnetje en komt hij met 140 gloednieuwe recepten om – ook in de winter – dat heerlijke Italiaanse gevoel te beleven.
Jamie Oliver terug bij oude liefde Italie

Het is weer genieten geblazen van de bovenste plank. Precies zoals we van Mr. Jamie Oliver gewend zijn: overheerlijk, no-nonsense, en van gezond tot comfortfood. Jamie over zijn Jamie kook Italië: “Het is een waanzinnige mix geworden van fast en slow cooking; van een twintig-minuten-pasta voor doordeweeks tot familieklassiekers in grote pannen en schalen om samen met de liefste mensen om je heen van te genieten op speciale momenten. Stuk voor stuk barsten ze van de heerlijke Italiaanse smaken waar ik – en ik hoop jij ook – ontzettend blij van word. Laat je lekker inspireren, voeg een snufje eigen fantasie toe en dwaal af naar de fantastische Italiaanse landschappen. Want het mooie van niet-Italiaan zijn is dat je elke keer als je van de smaken van dit prachtige land proeft, je er net dat beetje meer van geniet!”

Verbazingwekkende nonna’s

Het zijn de verbazingwekkende nonna’s die Gennaro en Jamie de afgelopen twee jaar inspireren en laten gluren in de authentieke Italiaanse keuken. Via vrienden, oude bekenden én onbekenden komen de twee terecht op de meest zeldzame plekken die je met een simpele zoekopdracht op TripAdvisor niet zult vinden. “Ik kan me nog zo goed onze ontmoeting met nonna Teresa herinneren. Geweldig was dat! Ze leeft in de bergen van Basilicata en sinds haar zevende staat ze al achter het fornuis. Ze is een ware pasta-maestro van wie we pasta leerden maken zoals we nog nooit eerder hadden gedaan. Gennaro en ik hebben het twee uur lang geprobeerd, maar het lukte ons niet om het net zo goed in de vingers te krijgen zoals zij dat kan. En nu nog steeds niet trouwens – haha!”

Jamie Oliver terug bij liefde Italië

“Ik vroeg Teresa wat voor saus ze serveerde bij de pasta. Ze keek me aan of ik ‘gek’ was, en met een daarop volgende bezorgde blik legde ze uit: ‘Vroeger waren we zo arm, dat we ons geen saus konden veroorloven. Soms hadden we in de zomer tomaten of als we geluk hadden een beetje geraspte gezouten kaas. Maar pasta met saus, nee, dat was er voor ons niet standaard bij.’ In mijn boek deel ik haar pasta met mierikswortel en pangrattato, gekruide krokante broodkruim. De mierikswortel is misschien niet een van de ingrediënten waar je een-twee-drie aan denkt, maar het toevoegen ervan is geen gekke gedachte als je weet dat het een van de weinige dingen was die groeide waar Teresa woonde. Als je het mij vraagt het perfecte voorbeeld van een briljante manier van koken met ingrediënten die je voor handen hebt. Heb jij nog iets in je moestuin of in de groentelade liggen, gebruik dat dan vooral, want weggooien is zonde.”

Neem eens gecrunchte noten en gezouten kazen, zoals parmezaan en pecorino, als heerlijke smaakmakers in pasta’s. Dan heb je helemaal geen kruiden nodig en het is minstens zo lekker!

Favorieten familie Jamie Oliver

Jamie Oliver terug bij liefde ItaliëWe vragen Jamie of hij het thuispanel heeft ingeschakeld om zijn gloednieuwe recepten uit Jamie kook Italië te testen: “Jazeker! Anti-pasti, risotto, pasta… Jools en de kinderen zijn dol op de Italiaanse keuken. Ze zijn er bij mij thuis nog niet over eens wat hun favoriet uit mijn nieuwe boek is; wortelcaponata, klassieke carbonara of misschien toch de bruschetta’s met burrata? Pasta doet het bij ons altijd goed op tafel. En weetje: eigenlijk is dat gerecht nou precies een van de simpelste dingen uit de Italiaanse keuken waarmee je in een handomdraai een fantastische maaltijd maakt. Het fijne is dat je iedere pastasoort kunt gebruiken, ook gedroogd. Maar eerlijk is eerlijk, verse pasta is natuurlijk het allerlekkerst en zorgt voor zoveel plezier in de keuken!”

Win Jamie kookt Italië

Jij kunt Jamie kook Italië winnen, met zijn handtekening bijgevoegd. Daarvoor hoef je maar één vraag te beantwoorden en je antwoord onder het blog in een reactie te zetten: Welke verrassende wortel gebruikt nonna Teresa in haar pasta? (Tip: het antwoord vind je in het blog… 😉 )

Over Linda Eradus

Linda Eradus voert de Bruna redactie aan en is binnen het bedrijf verder verantwoordelijk voor PR en externe communicatie. Daarnaast schrijft ze en produceert ze video. Wat boeken betreft is ze breed georiënteerd: haar leeshonger strekt zich uit van thriller tot literatuur en van science fiction tot historische roman.

Reacties

  1. Madelon Evers zegt

    13 november 2018 om 19:25

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  2. Henny zegt

    13 november 2018 om 19:25

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  3. Berna Valkenburgh zegt

    13 november 2018 om 19:25

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  4. Tiny van der Wal-Lagrand zegt

    13 november 2018 om 19:26

    Mieriksworyel

    Beantwoorden
  5. Cindy zegt

    13 november 2018 om 19:26

    Mierikswortel 😊

    Beantwoorden
  6. Roza zegt

    13 november 2018 om 19:26

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  7. Jeanine zegt

    13 november 2018 om 19:27

    De mierikswortel!

    Beantwoorden
  8. Leonie zegt

    13 november 2018 om 19:28

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  9. A. zegt

    13 november 2018 om 19:30

    Mierikswortel 😉

    Beantwoorden
  10. Sandy van der Kolk zegt

    13 november 2018 om 19:36

    Inderdaad, mierikswortel. Daar zou ik zelf nooit opkomen om in een pastagerecht te stoppen. Ben heel nieuwsgierig naar dit recept, het is weer eens wat anders.

    Beantwoorden
  11. Jolien zegt

    13 november 2018 om 19:46

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  12. Renate zegt

    13 november 2018 om 19:50

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  13. René zegt

    13 november 2018 om 19:53

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  14. Maaike zegt

    13 november 2018 om 19:54

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  15. Anja zegt

    13 november 2018 om 20:10

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  16. Erna zegt

    13 november 2018 om 20:12

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  17. Martina Bakker zegt

    13 november 2018 om 20:19

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  18. T. Vos zegt

    13 november 2018 om 20:29

    Mierikswortel! 😍😉

    Beantwoorden
  19. Astrid zegt

    13 november 2018 om 20:31

    Mierikswortel… wat verrassend. Dat ga ik ook eens proberen, ben heel benieuwd! 😉

    Beantwoorden
  20. Sabine zegt

    13 november 2018 om 20:34

    Mierikswortel 😋🤤

    Beantwoorden
  21. Chantal zegt

    13 november 2018 om 20:40

    Ze gebruikt mierikswortel in de pasta 🍝

    Beantwoorden
  22. Marjon zegt

    13 november 2018 om 20:44

    Ze gebruikt de mierikswortel. Knap bedacht ☺️
    Ik zou heel graag de recepten uit dit kookboek willen proberen.
    Ik hou van de Italiaanse keuken 😘

    Beantwoorden
  23. Eveline zegt

    13 november 2018 om 20:55

    Tja… mierikswortel!

    Beantwoorden
  24. Josee zegt

    13 november 2018 om 21:08

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  25. Wil Busser zegt

    13 november 2018 om 21:42

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  26. Jacqueline Van de Manakker zegt

    13 november 2018 om 21:45

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  27. W Busser zegt

    13 november 2018 om 21:45

    Mierikswortel wordt gebruikt

    Beantwoorden
  28. Inge zegt

    13 november 2018 om 21:45

    Mierikswortel wordt er gebruikt.

    Beantwoorden
  29. Monique zegt

    13 november 2018 om 21:48

    De mierikswortel 🍝

    Beantwoorden
  30. Chantal zegt

    13 november 2018 om 21:58

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  31. Wilma van 't Hof zegt

    13 november 2018 om 22:09

    Mijn antwoord op de vraag luidt:
    mierikswortel. En ja, dat is inderdaad zeer verrassend.

    Beantwoorden
  32. Elke zegt

    13 november 2018 om 22:34

    Ze gebruikt mierikswortel. Nog nooit aan gedacht, wel een idee…

    Beantwoorden
  33. Leontine zegt

    13 november 2018 om 22:34

    Mijn antwoord op de vraag luidt:
    mierikswortel

    Beantwoorden
  34. Ina zegt

    13 november 2018 om 22:43

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  35. Angelique zegt

    14 november 2018 om 06:56

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  36. Ingrid zegt

    14 november 2018 om 07:06

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  37. Lieneke Pieters zegt

    14 november 2018 om 09:17

    Mierikswortel 🍀🍀🍀

    Beantwoorden
  38. Sander zegt

    14 november 2018 om 09:58

    Mierikswortel
    Erg benieuwd naar de lekkere recepten in dit boek

    Beantwoorden
  39. Diny zegt

    14 november 2018 om 11:37

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  40. Natasja zegt

    14 november 2018 om 12:05

    Ze gebruikt Mierikswortel.

    Beantwoorden
  41. Angele zegt

    14 november 2018 om 12:08

    Mierikswortel.mijn manneke zou er superrrblij mee zijn !!!!!!

    Beantwoorden
  42. Jolanda zegt

    14 november 2018 om 13:02

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  43. Amanda zegt

    14 november 2018 om 13:59

    De verrassende mierikswortel gebruikt ze.

    Beantwoorden
  44. Sanne zegt

    14 november 2018 om 14:13

    Ze gebruikt inderdaad mierikswortel. Ik kan me niet voorstellen dat het daar zo lekker van wordt, maar misschien toch eens het proberen waard. Ik ben benieuwd naar andere verassende ingrediënten en recepten!

    Beantwoorden
  45. Jessy zegt

    14 november 2018 om 15:18

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  46. Saskia Cornelissen zegt

    14 november 2018 om 16:45

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  47. Joyce zegt

    14 november 2018 om 16:46

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  48. Monica Verschoor zegt

    14 november 2018 om 16:47

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  49. Nel Crea zegt

    14 november 2018 om 18:57

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  50. Carla Spapens zegt

    14 november 2018 om 19:29

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  51. Xaviera Jamie zegt

    14 november 2018 om 20:07

    Ik had het niet verwacht maar het is toch echt de mierikswortel met de zeer markante smaak!

    Beantwoorden
  52. Heleen zegt

    14 november 2018 om 20:08

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  53. Janneke zegt

    14 november 2018 om 21:20

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  54. Stèphanie (Ik) zegt

    15 november 2018 om 10:03

    Teresa gebruikt Mierikswortel.
    Best verrassend. Ik vind juist de saus altijd het lekkerste. Benieuwd of dit recept me kan overtuigen dat het ook zonder saus erg lekker is.

    Beantwoorden
  55. Henrike zegt

    15 november 2018 om 11:34

    Mierikswortel!

    Beantwoorden
  56. Ineke zegt

    15 november 2018 om 11:36

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  57. Jose Woerts zegt

    15 november 2018 om 17:21

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  58. Ellen zegt

    15 november 2018 om 20:19

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  59. Jeanine zegt

    16 november 2018 om 20:13

    Mierikswortel 😄 mama zou dit boek geweldig vinden!

    Beantwoorden
  60. Miranda zegt

    19 november 2018 om 10:05

    Mierikswortel! Heb het boek al geleend uitde bibliotheek. Ook al twee recepten geprobeerd. Erg genoten… Zou het heel graag in mijn boekenkast hebben staan.

    Beantwoorden
  61. Arja zegt

    19 november 2018 om 12:51

    Daar hoefde ik het stukje niet voor te lezen, dat is namelijk de mierikswortel.
    Als top fan van Jamie wist ik dat, en van dit boek droom ik.
    Hopelijk komen dromen uit zo vlak voor me verjaardag.
    Lieve groet Arja

    Beantwoorden
  62. Silvia de Vries zegt

    19 november 2018 om 17:44

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  63. Susanne zegt

    22 november 2018 om 23:41

    Mierikswortel
    En nu duimen maar

    Beantwoorden
  64. Marleen zegt

    24 november 2018 om 17:49

    Mierikswortel 🥕

    Beantwoorden
  65. Heidi De Jonge zegt

    24 november 2018 om 17:51

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  66. Anja zegt

    24 november 2018 om 18:08

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  67. K.C Meester zegt

    24 november 2018 om 18:33

    Mierikswortel, zoals je kunt lezen bij alle bovenstaande antwoorden😉

    Beantwoorden
  68. Marianne van der Maarel zegt

    24 november 2018 om 18:41

    Mierikswortel, verrassend maar erg lekker!!

    Beantwoorden
  69. Marlous zegt

    24 november 2018 om 19:04

    Mierikswortel 🙂

    Beantwoorden
  70. Danielle Heinen zegt

    24 november 2018 om 19:05

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  71. Madelief vd R zegt

    24 november 2018 om 19:55

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  72. Bianca Schonewille zegt

    24 november 2018 om 20:17

    Dat is de mierikswortel

    Beantwoorden
  73. Martijn Ritsema zegt

    2 december 2018 om 13:08

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  74. Ilse Veen zegt

    2 december 2018 om 13:08

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  75. Yvonne Kerstjens zegt

    2 december 2018 om 13:13

    Mierikswortel! Ik ben benieuwd hoe dat smaakt.

    Beantwoorden
  76. Carin Coenen zegt

    2 december 2018 om 13:36

    Mierikswortel it is! Lekker ook op een warm broodje 🙂

    Beantwoorden
  77. Liane zegt

    2 december 2018 om 13:56

    mierikswortel
    Klinkt als een boek vol heerlijke pastagerechten!

    Beantwoorden
  78. Betty zegt

    2 december 2018 om 14:38

    Mierikswortel

    Beantwoorden
  79. anna zegt

    2 december 2018 om 14:39

    Mierikswortel
    Erg benieuwd naar de recepten in dit boek

    Beantwoorden
  80. Sanne zegt

    2 december 2018 om 19:05

    Ik gok mierikswortel. Echt verrassend. Lijkt mij een heerlijk boek. Na 15 minutes vond ik de meeste boeken niet veel nieuws brengen. Sinds onze zomervakantie aan het Gardameer echt van Italie en haar keuken gaan houden. Even duimen dus 🙏🏻

    Beantwoorden
  81. Natasja van Bokhorst zegt

    2 december 2018 om 20:58

    Met een van de weinige dingen die er groeiden waar Teresa woonde: de Mierikswortel

    Beantwoorden
  82. Sylvia zegt

    2 december 2018 om 23:28

    Nonna Teresa gebruikt mierikswortel in haar pasta 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe Zeven zussen verschenen!

Het volgende deel van de mega-succesvolle boekenserie 'De zeven zussen' is verschenen. Het boek is nu te koop!

Kort nieuws


De P.C. Hooftprijs voor Letterkunde 2019 is toegekend aan Marga Minco, pseudoniem van Sara Menco. Haar debuut
Het bittere kruid is in 1957 verschenen en is als één van de klassiekers uit de Europese oorlogsliteratuur een bestseller. De inmiddels 98-jarige schrijfster krijgt de P.C. Hooft-prijs in januari thuis uitgereikt.

Het thema van de 65ste Kinderboekenweek is bekend. Van 2 t/m 13 oktober 2019 staat de boekhandel helemaal in het teken van voertuigen met als thema ‘Reis mee!’. Anna Woltz won de afgelopen jaren diverse prijzen voor haar kinderboeken en schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. André Kuipers schrijft Het Prentenboek met illustraties van Natascha Stenvert.

Hendrik Groen winnaar NS Publieksprijs

De lezers hebben gesproken. Hendrik Groen is met Zolang er leven is winnaar geworden van de NS Publieksprijs 2018. Ruim 79.000 mensen hebben hun stem uitgebracht, waarvan 42,4% naar dit tweede boek over de bejaarde anti-held zijn gegaan.

Tweets door @Bruna_nl
Bruna

Tags

2016 Anna Woltz Arnon Grunberg best verkochte boeken Biografie Bliyoo boek boeken Boekenweek Boekenweekgeschenk Bruna DWDD Esther Gerritsen Esther Verhoef film gezond haken Harry Potter Hendrik Groen interview Janneke Schotveld Karin Slaughter kinderboek Kinderboeken Kinderboekenweek knutselen koken kookboek kookboeken Lezen literatuur maandoverzicht Nicci French nieuws nieuwsoverzicht recepten roman Saskia Noort schrijven shortlist Simone van der Vlugt Suzanne Vermeer thriller Woutertje Pieterse Prijs zomer

Nieuwste blogs

  • Karen Rose: “Het is druk in mijn hoofd”
  • Voorlezen is een mooi cadeau
  • Bestverkochte boeken 2018
  • Handwerken maakt gelukkig
  • Lekker creatief met IMAKIN
  • Een kookboek voor iedereen
  • Jamie Oliver terug bij liefde Italië
  • Margriet 80, gewoon stoer!
  • Het succes van Vos en Haas
  • Niet te missen boeken deze zomer

Het Bruna blog

Het Bruna blog is de plek waar de redactie van Bruna nieuws en verhalen brengt over boeken, tijdschriften, schrijvers, uitgevers en -natuurlijk- ons eigen bedrijf en onze winkels.

Voorwaarden Privacy policy Cookie policy
© Bruna
Bruna maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Klik hier voor uitleg
Klik hier voor uitleg

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

  • Home
  • Series
  • Interviews
  • Thriller
  • Non-fictie
  • Literatuur
  • Kookboeken
  • Kinderboeken